Kaza sonrası işe dönüş

Kaza sonrası işe dönüş şeklini etkileyen birçok faktör buluyor.

Yeni araştırmalara göre, yaralı işçileri tam zamanlı istihdama geri yönlendiren rehabilitasyon uzmanları, alışılmadık çalışma programlarını, değerlendirmelerine ve planlamalarına dahil etmelidir.
Görev sırasında yaralanan işçiler, Kaza sonrası işe dönüş  programlarında rutin olarak uzun bir süre çalışmaması gerekiyorsa işe dönmek daha zor olabiliyor.
Günlük 12 saatten veya haftada 60 saatten fazla çalışanlar, sekiz saat gündüz vardiyaları ve 45 saatlik iş haftasıyla çalışan işçiler, işe geri dönen yaralı işçiler le karşılaştırıldığında, işlerini kaybetme riski altındadır.
Yaralı çalışanlar, geleneksel programlarla işe geri dönenlere kıyasla yüzde 70 oranında işte ayrılma ihtimali ve yüzde 81 oranında işten atılma olasılığı vardır.
Bu nedenle araştırmacılar, mesleki rehabilitasyon profesyonellerinin değerlendirmelerinin bir parçası olarak çalışanların çalışma takvimlerini düzenli olarak düşünmeleri gerektiğini söylüyor. Günümüzdeki rehabilitasyon çabaları, işçileri, işleriyle ilişkili görevleri yerine getirme olanağına vurgu yapmaya eğilim göstermektedir.

Kaza sonrası işe dönüş yapması gereken yaralı işçilerin, genel çalışma çizelgelerine sahip işçilerden daha az tam zamanlı çalışmalarını, işten ayrılma veya işten atılma olasılığının daha fazla olduğunu gösterdi.
Uzatılmış saatler, gece, akşam, düzensiz ya da bölünmüş vardiya gibi standart dışı kaymalara kıyasla işe geri döndürme üzerinde daha önemli bir etkiye sahipmiş gibi görünüyordu. Bununla birlikte, analiz, bir grup olarak düşünüldüğünde, herhangi bir standart dışı vardiya ile işe dönen yaralı işçilerin, düzenli programlı çalışanlara kıyasla yüzde 53 daha fazla işten atılma ihtimali olduğunu gösterdi.

Bulguların, rehabilitasyon uzmanlarının işe dönüş planlarını bireysel çalışanların programlarına uyarlamaya ihtiyaç duyduğunu gösterdi. Bu tür düzenlemeler arasında, yönetimin uzun ara veren çalışanların iyileştirilmesinin, tam zamanlı bir programa dönmek için özel sorunlar yaşayabileceği ihtimalini gösteriyor. Rehabilitasyon uzmanları ayrıca, yaralanmadan veya istihdam taleplerini karşılayamamasından kaçınmak için uzun süren bir çalışma programına aşamalı dönüş yapmayı tavsiye ediyor.
Araştırmada ayrıca,vardiyalı  çalışanların mesleki bir yaralanma veya meslek hastalığına yakalanmalarının daha fazla olduğunu göstermiştir – en sık rastlanan yaralanmalar kas-iskelet sistemi yaralanmaları ve kesikler, çürükler ve kırıkdaklardır.
Günümüzde, İşyeri Hekimleri, iş yeri faaliyetlerini taklit eden standart bir değerlendirme aracına göre fonksiyonel görevleri yerine getirme yeteneklerini değerlendirerek işçileri üretken istihdama geri döndürmeye odaklanırlar. ve iş sağlığı yöneticileri, yaralı çalışanların rehabilitasyon edici bakım da dahil olmak üzere işe dönüş planlamasını koordine eder.”iş organizasyonu”. Dışarıdan destek aldığınız iş sağlığı ve güvenliği firmalarında İşyeri hekimi sorumluluklarının ne kadar yüksek olduğunu yazımızda gördünüz, İyi bir işyeri hekimi için İstanbul Kimlik osgb firmasından destek alabilirsiniz.